Prijateljski susret NK Bratstvo – NK Malešići 3:0

Jučer je na pomoćnom stadionu Tušanj odigran prijateljski susret između NK Bratstva iz Gračanice i NK Mladosti iz Malešići. Rezultat je glasio 3:0 u korist Gračanlija.

U prvih 20 minuta ravnopravna borba i ekipa Mladosti uspijeva se nositi sa spremnom ekipom iz Gračanice. Međutim nakon toga kolo je krenilo nizbrdo za ekipu iz Malešići. Jakim udarcem sa jedno 16 metara Ćosić nakon duplog pasa sa svojim saigračem pogađa za 1:0. No ekipa Mladosti se nije predavala pa iz jedne akcije preko Šake, šutom iskosa sa 15ak metara uspijeva upisati šut prema golu Bratstva, ali lopta odlazi preko prečke.

Pet minuta nakon prvog gola ekipa iz Gračanice uduplava prednost preko svog najboljeg napadača Mujkića. Poslije tog većinom se vodila borba na sredini terena uz dosta grešaka sa obje strane, te jednim šutom iskosa fantastični Vehabović prijeti golu Malešana ali golman Begić tzv. paradom brani dobar šut, da bi nedugo zatim isti igrač iz jedne guzve ispred gola Begića eurogolom sa 16m pogodio za 3:0. Lopta je završila u gornjem desnom uglu gola. Bilo je još šansi u prvom poluvremenu za promjenu rezultata, ali to se nije desilo.

Treba napomenuti da je trener Bratstva u prvom poluvremenu izveo najbolji sastav svoje ekipe, dok sa druge strane trener Malešana se nije odlučio za tu varijantu, pa je na klupi ostavio dva-tri igrača koji bi se trebali nametnuti do početka prvenstva. Početkom drugog poluvremena ekipa Bratstva izlazi sa potpuno drugim sastavom kojem se šarolika ekipa Mladosti uspijeva oduprijeti i sačuvati svoj gol.

U drugom poluvremenu jedino što je vrijedno izdvojiti je izlazak Mujanovića oči u oči sa golmanom Bratstva, koji ne pokazuje svoje golgeterske sposobnosti, pa šuta ravno u njega. To je ujedno bila i najbolja šansa Malešana na utakmici, ali nisu imali sreće za počasni pogodak. Rezultat je na kraju glasio 3:0 u korist federalnog prvoligaša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *