Mladost savladala Jedinstvo 3:0

Jučer je Mladost po poprilično teškom terenu u Lukavici savladala ekipu Jedinstva rezultatom 3:0. Lukavičani su u prvom poluvremenu odolijevali napadima Malešana koji su imali par dobrih šansi za postizanje gola. Međutim ni ekipa Jedinstva se nije predavala te su u dva-tri navrata šutevima sa distance prijetili golu mladog golmana Mladosti, ali rezultat se nije mijenjao, te se na odmor otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu trener ekipe iz Malešića je u igru uveo iskusnije igrače u sve tri reda ekipe, dajući jasnu poruku da u ovom susretu želi samo pobjedu. Međutim, to im nije tako lahko polazilo za rukom, jer su se domaćini dobro branili sve do sredine drugog dijela igre, kada iz jednog prekida nakon rušenja mladog Durakovića gosti uspijevaju povesti preko perspektivnog Buljubašića. Nekoliko minuta kasnije Mladost postiže i drugi gol, ponovo iz prekida na centaršut Gazibegovića glavom efektno gol postize Iljazović. U tim trenucima Mladost je igrala lijep fudbal uz nekoliko grešaka na sredini terena koje gosti ne uspijevaju kazniti. Nakon toga sam pred gol izlazi centarfor Mladosti Šako koji pogađa rutinski za 3:0. Imali su domaći još šansi, ali iz jedne sumnjive situacije pred golom gostiju kada postižu pogodak sudije ovog susreta poništavaju isti. Pred sam kraj utakmice Lukavičani ponovo prijete na gol Begića, koji nakon šuta napadača sa jedno 16m odlično brani odbijajući loptu u korner.

Do kraja utakmice nije bilo više šansi, pa je rezultat ostao nepromijenjen. Da napomenem još da su sudije ove utakmice bili entitetski sudac Avdić Halid sa svojim asistentima, kantonalnim sucem Mujčić Harisom, te sutkinjom pripravnicom Amilom Grbić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *