NK “Mladost” Malešići – FK “Budućnost” Banovići 1:1

Pred oko 70 gledalaca u subotu 10.03. odigran je susret između domaćih iz Banovića. Početak meča lagan uz početno ispitivanje protivnika bez prilika na obje strane. Nakon toga obje ekipe ubacuju u brzinu više i mogao se gledati lijep, lepršav fudbal, za nijansu bolja igra od strane domaćina uz fer i korektnu igru.
Glavni sudija ovog meča Mehanović iz Tuzle nije dozvolio grubu igru i za svaki grublji start dijelio je javne opomene, gdje nakon jednog grubljeg starta rukom na protivničku facu dodjeljuje crveni karton za gostujuću momčad. Medjutim, to nije omelo gosta te iz nekoliko poluprilika prije svega preko Zulića prijeti golu Malešana ali odbrana domaćih na čelu sa Hasićem uspijeva se odbraniti.
Ni domaćini nisu se samo branili pa su iz dva tri napada preko Šake i Subašića prijetili golu Mujkića, ali bez golova se otišlo na odmor.

 

U drugo poluvrijeme bolje ulaze Banovićani te šutom sa 16 metara Trumnić uspijeva matirati Begića za 0:1 uz veliko razočarenje domaćih navijača. U tim momentima Malešani su izgledali bespomoćno jer su gosti na krilima gola i bolje fizičke pripremljenosti i dalje igrali jako dobro, a isticali su se Trumnić i Sulejmanović. Igrao se dinamičan fudbal sa dosta šuteva prema golu u tim trenucima, a iz jedne lijepe akcije Subašić izlazi sam pred Mujkića koji uspijeva odbraniti slabašan šut domaćeg napadača. Poslije toga Mehanović dosuđuje prekršaj blizu kaznenog prostora, koji neumoljivi i odlični Hasić svojim šestim golom ove sezone, iskorištava i pogađa za 1:1.

Nakon toga trener gostiju iz igre vadi svog najboljeg igrača u ovoj utakmici Sulejmanovića, te ubacuje jednog gorostasnog igrača koji se pokazuje kao dobar odabir i nakon jednog soloprodora iskosa sa 15 metara odlično šuta na gol domaćih ali se istakao Begić. Imali su domaći šansu za preokret rezultata preko Gazibegovića ali koji iskosa izlazi pred Mujkića ali i to uspijeva odbraniti pa se završilo sa 1:1.

Da napomenemo da je ovu utakmicu propratio i jedan nesvakidašnji događaj gdje je brutalno pretučen direktor FK “Budućnosti” koji se nalazio na tribinama stadiona Luke zajedno sa 10ak pijanih gostujućih navijača koji su na tribine uspili unijeti nekoliko boca dvolitarskog piva.