Odigrano prvo kolo proljetnog dijela u 2. liga FBiH grupa sjever

Druga liga FBiH grupa sjever nastavljena je danas. Lider na tabeli ekipa Budućnosti je gostovala kod Mladosti i odigrala 1:1.

Rezultat i igra su u drugom planu obzirom na dešavanja tokom utakmice kako na terenu tako i na tribinama.

Iz Budućnosti su optužili sudiju Reada Mehanovića za pristrasno suđenje, tj. da je arbitar iz Tuzle imao domaćinski kriterij.

Mehanović je isključio fudbalera Esmina Idrizovića zbog udaranja protivničkog igrača u lice i službenog predstavnika Rasima Mujezinovića zbog prigovora.

Prema izvještaju delegata Luke Gašića Mujezinović nije prijavio dolazak gostujučih navijača. Naknadno ih je stiglo 10-ak, karte im je kupio upravo Mujezinović. Ta grupica navijača je u 72. minuti na tribinama napravila problem.

Nakon isključenja Mujezinović je napadanut na tribinama gdje su se nalazili i ostali predstavnici Budućnosti među kojim je bio i direktor Sead Avdić. Avdić je fizički napadnut od strane domaćih navijača koji je završio u domu zdravlja.

Inače, gosti su vodili golom Trumnića, a za izjdnačenje domaćih pogodio je Hasić.

Banovićani su poveli u 46. minuti preko Trumića, da bi konačnih 1:1 u 62. postavio Hasić.

Sjajan meč viđen je u Dubokom Potoku gdje je Ingram ugostio Bosnu (M). Završilo je 4:3 za domaće, a poveli su izabranici Smajila Karića pogotkom Salkića već u trećoj minuti. Preokret Bosni donose Isanović i Muratović, a konačnih 2:2 u prvom poluvremenu postavio je Brčaninović.

Domaći su poveli 3:2 u 72. minuti preko Husetović, ali samo minut kasnije za 3:3 pogađa Šerifović, igrač domaćih koji je zatresao vlastitu mrežu. Četiri minuta prije kraja pobjedu Ingramu donosi Hodžić.

Gradina je u Lugovima savladala Lokomotivu sa minimalnih 1:0, a junak tima iz Srebrenika bio je Dino Andrić. Priluk je pogotkom Mujkića bio bolji do Dizdaruše također sa 1:0, a istim rezultatom Radnički je bio bolji od Prokosovića. Pogodio je Kasumović.

Seona je sa 2:1 nadigrala Bosnu, a isti rezultat viđen je u duelu Mramora i Svatovca.

Sloga Tojšići i Dinamo se remizirali u duelu bez pogodaka (0:0).